Gabrielle van Vliet Gestalttherapie
Over Gabriëlle

Over Gabriëlle

Ik ben Gabrielle van Vliet, 53 jaar en geboren in Tilburg. Ik heb een dochter van 16, ze heet Frederique. Ook heb ik twee bonus kinderen Sem ( 15 ) en Nova (13 ) Ik ga dit jaar trouwen met mijn grote liefde Sven die ik pas op mijn 50ste heb ontmoet. Ik ben een beetje een laatbloeier. Wij zijn een samengesteld gezin en wonen met zijn allen hier aan de Waal met hond en kat. Wat erg gezellig is en soms ook veel. 

Ik vind het heerlijk om te werken omdat ik mijn vak geweldig vind. Ook hou ik erg van leuke dingen doen, wandelen, sporten, wijntjes drinken met vrienden, naar feestjes en op vakantie gaan. Ik ben erg geïnteresseerd in astrologie doe daar een cursus in en ik vind het belangrijk en boeiend om me te blijven bijscholen. Het woord “verveling” ken ik niet. 

Ik kan best zeggen dat ik een mooi leven heb en ik voel me erg gelukkig.

Dat is niet altijd zo geweest. Als kind en als adolescent had ik het zwaar. Ik had geen vader en mijn moeder had zelf allerlei problemen waardoor ze er niet voor mij kon zijn. Mijn hechting was onveilig en ik heb geen gezonde identiteitsontwikkeling doorgemaakt. Door veel vallen en weer opstaan ben ik groot geworden. Gelukkig verzamelde ik altijd de juiste mensen om me heen en kon ik het “goed” van het “kwaad” onderscheiden. Ik had het lef om dingen uit te proberen en fouten maken ging vanzelf. Ik ben vaker in therapie geweest en het leven zelf heeft mij echt geleerd te leven. Steeds meer ging ik op mezelf vertrouwen en mijn 6de zintuig gebruiken. Gelukkig blijven er nog genoeg dingen in mezelf waar ik soms last van heb, dingen waarvan ik vind dat ze anders kunnen. Ik in relatie tot mijn moeder, mijn dochter, mijn man. Dus stilstaan is geen optie. Ik vind het zo fascinerend dat je blijft leren, groeien en ontwikkelen. 

De hoofdreden dat ik therapeut ben, heeft ook hiermee te maken. Ik geloof dat, hoe zwaar je het ook had of hebt, er is altijd een kans of een uitweg. En net dit proces maakt je authentiek en bijzonder. Als ik daar mijn steentje aan kan bijdragen geef jij mij ook voldoening, zingeving en inhoud.

 

Over Gabriëlle

Mijn CV

Opleidingen

Havo (diploma) 

HBO Drama Therapie (diploma) 

Toneelschool (eerst Maastricht toen Eindhoven 3.5 jaar) 

Gestaltopleiding Multi-di-Mens 4 jaar (diploma)

Overige relevante cursussen en opleidingen 

Psychopathologie, DSM; Vergelijkende neuroseleer; Psychodrama , Opleiding tot intuitieve Psychotherapeut;  Familieopstellingen; Transactionele analyse; Omgaan met angst en paniekstoornissen; Omgaan met agressie; Ongewenst gedrag en intimidatie; Werken vanuit sociale netwerkstrategieen; Mindfulness.

Werkervaring

In de Verslavingszorg Jellinek Amsterdam; Jeugdgevangenis (behandelinrichting) de Hunnerberg te Nijmegen; Psychiatrie RIBW Nijmegen; Trainer omgaan met agressie;  Ongewenst gedrag en intimidatie Nijmegen  

Vanaf 2001 Erkende Praktijk Gabrielle van Vliet Gestaltherapie te Nijmegen 

 

Praktijkinfo

Cliënt ervaringen

De sessies met Gabrielle ervaar ik als zeer prettig, omdat er een meevoelend mens tegenover me zit. Ik voel me gehoord, gezien en begrepen door Gabrielle. Waarbij ze stilstaat bij gevoelens die ruimte en tijd nodig hebben om gevoeld te worden. Daarnaast zoekt ze wat passend en helpend is voor mij als individu. Zo kan elke sessie anders zijn en anders uitpakken. Ik ga telkens met een opgelucht gevoel naar huis.’ Jamie


Gabrielle is een bevlogen coach. Al jaren geeft zij mij inzichten in de stappen die ik zet. Eerlijk en vol vertrouwen zet zij mij aan het denken. In de afgelopen jaren kreeg ik door haar meer vertrouwen in mijn hoofd en lijf. Het zorgt voor rust én groei tegelijkertijd; hier ben ik haar dankbaar voor. Een nieuwe realiteit heb ik mij eigen gemaakt met de hulp die Gabrielle mij geboden heeft. Sterker en vol vertrouwen ga ik mijn toekomst tegemoet.

 

Een paar jaar geleden heb ik Gabriëlle gevonden. Door haar warme, eerlijke en oprechte houding ervaarde ik steun en leerde ik vertrouwen. In eerste instantie schaamde ik me voor mijn depressieve- en paniekklachten, maar dankzij de gesprekken die we hadden zag ik in dat deze helemaal niet zo gek waren. Ik leerde begrijpen waar ze vandaan kwamen en kon op die manier de wortel van de klachten aanpakken. Dankzij de sessies met haar kan ik me beter verbinden met de wereld om me heen. En als het weer even wat minder gaat, dan kan ik altijd weer bij haar terecht voor extra ondersteuning.

 

Hoe ervaar ik Gestalttherapie? Wat heb ik hieraan?

Mijn zus adviseerde mij om gestalttherapie te volgen. Zo ben ik bij de praktijk van Gabriëlle van Vliet in Nijmegen begonnen.

Door de sessies met Gabriëlle heen ben ik mijnzelf beter leren kennen. Ik begrijp nu beter hoe ik met mijn omgeving, o.a. mijn kinderen, partner en collega’s omga en hoe anders zou kunnen omgaan, maar wel dichter bij mijnzelf blijven. Gabrielle heeft mij begeleid, advies en tips gegeven over hoe ik dus vanuit mijnzelf en vanuit mijn gevoelens met de andere contact zou kunnen leggen.

Na een periode therapie merk ik wel dat de oude patronen en rollen bij mij minder naar voren komen of ik hiervan bewuster ben waardoor ik beter met andere kan omgaan en niet in situaties terechtkom waar ik niet vooruit kan gaan. Dit geef mij weer zelfvertrouwen.

Irenea

 

Ongeveer 4 jaar kom ik nu bij Gabrielle, toen ik er kwam zat ik vast in oude patronen waardoor ik mijzelf steeds tegen werkte en niet goed was voor mijzelf. Gabrielle heeft door middel van confrontatie, vragen stellen en begrip mij geholpen om die patronen meer los te laten en meer aan mijzelf te mogen denken. Voor 90% ben ik nu waar ik moet zijn. Gabrielle heeft een rust en warmte over zich die vertrouwen oproept, hierdoor voel ik mij om mijn gemak

 

 

Toen ik bij Gabrielle op intake kwam was ik verbaasd over -nadat ik mijn naar mijn inziens gigantisch moeilijke probleem voorlegde- dat ze met een geruststellende stem zei: ‘ooh dat is wel te fiksen binnen niet al te lange tijd’. 

Gabrielle heeft me geleerd dichter bij mijn gevoel te staan, en dan heb ik het niet over de gedachtes over de gevoelens die ik daar vaak mee verwarde. Ik ben nogal een denker, dus bij zo’n beetje alles dat ik voelde had ik wel verklaringen, oordelen en benamingen. Gabrielle luisterde aandachtig en begripvol naar me en zei ten slotte tegen mij: ‘uiteindelijk moet je dingen doen die kloppen’. Ik vond dat in de eerste instantie maar een rare term en probeerde weer allerlei mentale definities erop te plakken. ‘Op een gegeven moment ga je het herkennen’, zei ze. 

Gabrielle’s sessies zijn altijd op de één of andere manier hiermee verbonden. Het maakt niet uit welke situatie ik voorleg; samen gaan we op zoek (niet naar datgene wat moet, of wat goed is, maar) naar wat klopt. En het gevolg was dat ik steeds meer ging herkennen dat ik mezelf kon vertrouwen, dat ik kon bouwen op mezelf en dat ik trouw kon zijn aan mezelf.

Ik heb nu een week geleden de laatste sessie gehad en heb vertrouwen in mezelf en in datgene wat is. En het fijne vond ik dat ik eens een keer geen controle hoefde uit te oefenen: er waren geen vaste methodes of trucjes. De sessies gingen zoals ze gingen en deden bij wijze van spreken zelf het werk. Neem daar een therapeute bij die warm en zacht is van karakter en je hebt uiteindelijk de ruimte en het vertrouwen om te voelen zonder te oordelen. 

 

Niko